ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ @ Τ.Ε.Ε.- Α.Μ....................................................................."στηρίζοντας τους μηχανικούς, στηρίζουμε την ανάπτυξη'' Επικούρου 2, 66100 Δράμα, τηλ. fax.: 2521021022, email : nedramas.teeam@gmail.com


"….οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με νέες μορφές κινητοποιήσεων, οικοδομώντας κοινωνικές συμμαχίες με τους επιστημονικούς φορείς και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για να χτίσουμε από την αρχή ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος πρόνοιας, ένα νέο αξιακό κώδικα, μια κοινωνία αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης...."


*Δείτε σχετικά με τη "Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών" -Ν.4087/2012

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πρόταση ΤΕΕ-ΑΜ σε Επιστημονικούς Φορείς για τα ΤοπΣα



Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο συνάντηση των Επιστημονικών Φορέων Καβάλας και Δράμας με σκοπό την προετοιμασία μιας κοινής αναπτυξιακής σύμπραξης για συμμετοχή στη δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤοπΣα), που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013».

Αντικείμενο των προγραμμάτων ΤοπΣΑ είναι :
η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους, εν προκειμένω επιστήμονες. Ο επιδιωκόμενος σκοπός αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της διάγνωσης εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και της ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των περιοχών παρέμβασης. Οι παρεμβάσεις αυτές θα εξασφαλίσουν την προετοιμασία των ωφελουμένων ώστε: 
- να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους 
- να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα 
- να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν. 

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ κ. Λάζαρος Βασιλειάδης και την Πρόταση προς τους φορείς ανέπτυξε ο Χημικός Μηχανικός του Τμήματος κ. Γιώργος Σταμπουλής. 
Η πρώτη συνάντηση χαιρετίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ύπαρξη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και συντονισμού των δράσεων μεταξύ των επιστημονικών φορέων της περιοχής. Με στοχευμένες κοινές δράσεις οι Φορείς επιθυμούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των μελών τους, ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων όπου η ανεργία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και να ανταποκριθούν στον κοινωνικό τους ρόλο ως σύμβουλοι του λαού και των τοπικών κοινωνιών.  


Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανάσιος Αθανασίου και η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Βαρβάρα Μαβίδου, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κκ. Ξενοφών Κροκίδης και Γρηγόρης Τσεκμέζογλου, ο Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεώργιος Ιντζές, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αναστασία Ρακιτζή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ-Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης, ο κ. Γιάννης Παρπαλάς Προϊστάμενος του Περιφερειακού ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Αν.Μακεδονίας - Θράκης (Ινστιτούτο Εργασίας), ο κ. Νικόλαος Πάπας Διευθυντής του ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Πρόεδρος της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ-ΑΜ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου