ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ @ Τ.Ε.Ε.- Α.Μ....................................................................."στηρίζοντας τους μηχανικούς, στηρίζουμε την ανάπτυξη'' Επικούρου 2, 66100 Δράμα, τηλ. fax.: 2521021022, email : nedramas.teeam@gmail.com


"….οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με νέες μορφές κινητοποιήσεων, οικοδομώντας κοινωνικές συμμαχίες με τους επιστημονικούς φορείς και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για να χτίσουμε από την αρχή ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος πρόνοιας, ένα νέο αξιακό κώδικα, μια κοινωνία αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης...."


*Δείτε σχετικά με τη "Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών" -Ν.4087/2012

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το ΤΕΕ αποφάσισε δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων.


Δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις των Διπλωματούχων Μηχανικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα, σε κοινό αγώνα μεταξύ τους αλλά και σε ενιαίο μέτωπο μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας αποφάσισε το ΤΕΕ.

"Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας, της ανεργίας. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και μαζικά, ενεργοποιώντας όλους τους συναδέλφους, σε όλο το εύρος της δραστηριοποίησής τους, οικοδομώντας συμμαχίες και κοινή δράση τόσο με τους υπολοίπους επιστημονικούς Φορείς όσο και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις".

Αναλυτικά το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που αποφάσισε το ΤΕΕ περιλαμβάνει:
Την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών  της Τράπεζας Πληροφοριών από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012, και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.
Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελ. Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αποχής.
Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ.
Τη συμμετοχή στη γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής και συμμετοχή σε όλες τις απεργίες και τις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
• Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα, σε διαφορετικό χρόνο, πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές Μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του Κλάδου γενικότερα συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί.
• Την εντολή στους Εκπροσώπους του ΤΕΕ και στα Μέλη του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ και στον Κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ για:
• Της προσφυγής του ΕΤΑΑ και των Τομέων, σε σχέση με την κλοπή των αποθεματικών μας
• Τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του Κλάδου Υγείας στο ΕΤΑΑ και τις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής οποιασδήποτε διαδικασίας υλοποίησης της ένταξης του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ
• Την αξιοποίηση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ/ Κλάδου Μηχανικών και ΕΔΕ για τη διάσωση τους από την κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος
• Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το Δημόσιο, που ανέρχονται σε περίπου 600εκ. €.
• Τη διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΤΑΑ και των ασφαλιστικών Φορέων και την μετέπειτα ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών.
• Την εξέταση της θεσμοθέτησης αναλογικής εισφοράς σε μεγάλους κύκλους εργασιών, για την ίδρυση λογαριασμού αλληλεγγύης στο ΤΕΕ.
• Την ανάπτυξη μηχανισμού καταγραφής της επαγγελματικής κατάστασης των Μηχανικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου