ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ @ Τ.Ε.Ε.- Α.Μ....................................................................."στηρίζοντας τους μηχανικούς, στηρίζουμε την ανάπτυξη'' Επικούρου 2, 66100 Δράμα, τηλ. fax.: 2521021022, email : nedramas.teeam@gmail.com


"….οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με νέες μορφές κινητοποιήσεων, οικοδομώντας κοινωνικές συμμαχίες με τους επιστημονικούς φορείς και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για να χτίσουμε από την αρχή ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος πρόνοιας, ένα νέο αξιακό κώδικα, μια κοινωνία αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης...."


*Δείτε σχετικά με τη "Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών" -Ν.4087/2012

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με το Δήμο Δράμας

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με το Δήμαρχο Δράμας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους των Νομών Καβάλας-Δράμας, παρέχοντας επιστημονικές γνώσεις και καταθέτοντας τεκμηριώνοντας απόψεις.
Στα πλαίσια αυτά, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ με το Δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Μπέσα και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μλεκάνη, στην έδρα του Δήμου, στη Δράμα. Στη σύσκεψη, από πλευράς ΤΕΕ-ΑΜ συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της ΔΕ Λάζαρος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΕ Δράμας Γιάννης Ματσίνης, ο Γ.Γ. της ΝΕ Δράμας Γιάννης Καλαϊτζίδης και το μέλος της ΝΕ Δράμας Γιώργος Πανταζίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της προώθησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Τριπόλου Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή. Μετά από πρόταση του Δημάρχου Δράμας, συμφωνήθηκε, στις επόμενες μέρες να προσκληθούν σε κοινή συνάντηση, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι των τριών πρωτευουσών των αντίστοιχων Νομών, καθώς και οι Δήμαρχοι Νέστου, Δοξάτου και Προσοτσάνης, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, πριν την προώθηση του αιτήματος προς το ΥΠΕΚΑ.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε ακόμη η δυνατότητα συνδρομής της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας και συνολικά του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας στην βέλτιστη και αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου Δράμας, μέσω των Επιστημονικών του Επιτροπών ή με τη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας από ειδικούς επιστήμονες-μηχανικούς κατά θεματική ενότητα. Ήδη αναλήφθηκε κατ’ αρχήν η υποχρέωση της ΝΕ Δράμας του ΤΕΕ-ΑΜ να συμβάλει στην αντιμετώπιση των παρακάτω θεμάτων: Σε θέματα αστικών αναπλάσεων και αισθητικής αναβάθμισης κτιριακών όγκων, στις αναγκαίες παρεμβάσεις και στην άρση της ασυνέχειας του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας προς τα νότια και δυτικά,  στη σύνταξη Σχεδίου ορθολογικής διαχείρισης των νερών της Αγίας Βαρβάρας καθώς και στην αναβάθμιση του Κορύλοβου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι συναντήσεις του ΤΕΕ-ΑΜ με το Δήμο Δράμας καθώς και με όλους τους ΟΤΑ των νομών Καβάλας-Δράμας θα επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα, προκειμένου να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης
Ο Πρόεδρος της ΝΕ Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου