ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ @ Τ.Ε.Ε.- Α.Μ....................................................................."στηρίζοντας τους μηχανικούς, στηρίζουμε την ανάπτυξη'' Επικούρου 2, 66100 Δράμα, τηλ. fax.: 2521021022, email : nedramas.teeam@gmail.com


"….οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με νέες μορφές κινητοποιήσεων, οικοδομώντας κοινωνικές συμμαχίες με τους επιστημονικούς φορείς και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για να χτίσουμε από την αρχή ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος πρόνοιας, ένα νέο αξιακό κώδικα, μια κοινωνία αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης...."


*Δείτε σχετικά με τη "Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών" -Ν.4087/2012

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις αυθαιρέτων


ΤΟ ΤΕΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Με ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ψηφίστηκε από τη Βουλή, προβλέπεται ότι όλες οι δηλώσεις αυθαιρέτων θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, με βάση διαδικτυακή εφαρμογή πληροφορικής, που αναλαμβάνει να δημιουργήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με χρηματοδότηση από το «πράσινο ταμείο». Η νέα ρύθμιση έχει στόχο, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, να εξασφαλιστεί η έγκυρη και έγκαιρη διεκπεραίωση των δηλώσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα.
Ταυτοχρόνως να ακολουθηθούν κανόνες αποτελεσματικότητας και διαφάνειας. Παρέχονται στους μηχανικούς νέες δυνατότητες άσκησης του έργου τους, χωρίς καθυστερήσεις, ουρές και ταλαιπωρίες. Παράλληλα διευκολύνονται οι πολεοδομικές υπηρεσίες, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που υπάρχουν, να ασκήσουν ουσιαστικά τον ρόλο τους. Οι πολεοδομίες θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ, ώστε να παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη των διαδικασιών αλλά και να διεξάγουν ελέγχους. Επίσης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να παρακολουθούν την εξέλιξη των υποθέσεων τους. Σε πρακτικό επίπεδο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα μετατρέπονται σε ψηφιακή μορφή (λ.χ. αποδεικτικά, φωτογραφίες, τοπογραφικό, Ε9) και θα υποβάλλονται με συγκεκριμένο και οργανωμένο τρόπο μέσα από την εφαρμογή, που υλοποιεί το ΤΕΕ. Η κυβέρνηση προγραμματίζει να συγκεντρωθούν 600 εκ. ευρώ από τα αυθαίρετα εντός του 2011. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι πολύ σύντομη. Συγκεκριμένα θα διαρκέσει δυο μήνες (από 1-10 μέχρι 30-11). Υπό αυτό το πρίσμα γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζει το ΤΕΕ, ώστε σε αυτό το διάστημα να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. 

Το ΤΕΕ σύντομα θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις και οδηγίες για την νέα εφαρμογή.

Οι πολεοδομίες θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ, ώστε να παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη των διαδικασιών αλλά και να διεξάγουν ελέγχους.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου